Kleurplaat

De kleurplaat downloaden kan met één druk op de link onderaan deze pagina.

Eenvoudig beginnen is de perfecte start voor een nieuwe hobby!  kleurplaatKleuren is van alle tijden. Jong geleerd en héél veel gedaan, tot oud en nog steeds veel kleurplezier.
 

Kleuren is een vorm van meditatie, rust geven aan jezelf in een tijd dat je het al zo druk hebt.   Prachtig inkleuren is echt een kunst, leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen een ontspannende bezigheid.

Kleuren geven vrolijkheid, speelsheid en eigenheid. Kleuren zijn vaak heel persoonlijk; de één vindt een kleur of kleurencombinatie prachtig, terwijl die bij een ander totaal niet aanspreekt. Daarom is het ook zo fijn dat iedereen vrij is om tekeningen en patronen geheel naar eigen wens en inzicht in te kleuren. En mocht je kleurenblind zijn: ook dán ervaar je de schoonheid van de kleurencombinatie zoals je ze zelf ervaart.

Veel voorwerpen hebben vaste kleuren; de zon is altijd geel, gras is normaliter groen, een muis grijs, een hart meestal rood en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een blauwe zon, oranje gras en een paarse muis komen nu eenmaal raar over.

Alvast veel plezier met het inkleuren!