Wie en wat

In 2005 ben ik gestart met een nieuwe hobby, schilderen, maar al gauw was ik onder de indruk en wilde ik meer ! In 2006 startte ik mijn opleiding aan De Academie voor Schone Kunsten te Kontich die ik inmiddels met succes beëindigd heb.

In het begin van deze opleiding lag de nadruk op het leren waarnemen en Herberthet verkennen van het schildersgereedschap. Zo leer je omgaan met de rijke schriftuur van het penseel en de talloze mogelijkheden van acryl en olieverf. Door het maken van schetsen en collages, leer je stapsgewijs een compositie opbouwen en kleuren gebruiken. Tot 2016 heb ik een specialisatie gevolgd in de Academie te Hoboken bij Hans Bruyneel.

Het succes van meerdere tentoonstellingen die ik georganiseerd heb heeft me op het idee gebracht om een site te maken. Een unieke manier om een portfolio van een aantal van mijn schilderijen voor te stellen. Inmiddels is schilderen een belangrijk deel van mijn leven geworden en ben ik tegelijk blij en fier om mijn werken via deze weg te publiceren. Schilderkunst staat voor mij gelijk aan gevoel.

Monique kant

 Schilderen geeft me de mogelijkheid om mijn leven op een creatieve manier te kleuren.

 Mijn gezin, mijn familie en allen die ik liefheb zijn een dankbare bron van inspiratie.

 Inmiddels heb ik een eigen stijl heb ontwikkeld.
 Het fijnste aan schilderen is dat je er steeds een stukje van jezelf in kwijt kan en dat ieder   werk uniek is !